Beleef de bijen

Sorry! Deze bijeenkomst zit vol. Neem contact op voor een andere datum.

Op zondag 3 juli aanstaande 10:00 uur is er een ‘beleef de bijen’-lezing in de Kapel – Manpadslaan 5 Heemstede. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is vooraf aanmelden noodzakelijk.

De lezing duurt 1,5 tot 2 uur en behandelt het fascinerende leven van de honingbij.

Veel mensen weten inmiddels dat de bij een onmisbare rol heeft in de voedselkringloop en ons ook nog eens van honing voorziet. Maar er valt nog veel meer te ontdekken; bijen inspireren en spreken tot de verbeelding.

De volgende onderwerpen komen o.a ter sprake:

  • De eeuwenlange verbintenis tussen bij en mens.
  • De wisselwerking tussen bij en bloem.
  • Het georganiseerde, gestructureerde en efficiënte leven van de honingbij.
  • De helende kracht van de honingbij.

Een deel van de lezing vindt buiten plaats waar u op een veilige manier de bijen aan het werk ziet. In de wilde tuin gaan we in op welke planten en bomen bijdragen aan een goede leefomgeving.

Dichtbij de bij

Kosten bedragen 15 euro per persoon, aan het eind ontvangt u een kleine bijenattentie en er wordt er voor koffie en thee gezorgd.

Bij deelname graag vooraf betalen op rekeningnummer NL71ASNB8831454803 tgv BioBijen Heemstede. Op de dag zelf betalen kan ook, dan graag gepast.

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Meld u dan vooraf aan of stel uw vraag via het contactformulier of via een mailtje naar info@biobijen.nl.

Laat u verwonderen en beleef de bijen op 3 juli aanstaande!

Published by admin

Geef een reactie