Maai mei niet

Het bijenseizoen begint er nu toch echt aan te komen. Helaas lijkt er nog steeds geen kentering te komen in de afname van de bijenpopulaties en dit geldt voor zowel honingbijen als wilde bijen (en de vlinders trouwens ook). Voor ondergetekende was het het slechtste bijen jaar ooit. De helft van de volken heeft de winter niet gehaald. Ik wou dat ik wat beter nieuws had.

Bijen zijn essentieel voor onze ecosystemen, maar hun aantallen slinken. Om deze belangrijke bestuivers te helpen, lanceert Maai Mei Niet een baanbrekende campagne om grasvelden om te toveren tot bijenparadijzen.

Bijen en andere insecten hebben bloemen nodig voor hun voeding en overleving, maar in ons landschap ontbreekt het hier vaak aan. Door gezamenlijk in mei niet te maaien, kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren aan het vergroten van de biodiversiteit. Deze campagne, oorspronkelijk gestart in het Verenigd Koninkrijk, heeft daar bewezen dat het niet maaien van gazons tot wel 10 keer meer bijen kan aantrekken.

“Alle gazons in Nederland staan gelijk aan 11.000 voetbalvelden. Als we die niet maaien, creĆ«ren we samen een gigantisch bijenbuffet!”

Particulieren, gemeenten en provincies worden opgeroepen om deel te nemen aan deze campagne. Door een gedeelte van hun grasveld in bloei te laten komen, kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan het behoud van onze bestuivers.

Sluit je aan bij Maai Mei Niet en help mee om Nederland in bloei te zetten. Samen kunnen we het tij keren voor de bijen en andere insecten!

Voor meer informatie en om deel te nemen, bezoek www.maaimeiniet.nl  of neem contact op met via maaimeiniet.nl@gmail.com

Published by admin

4 comments on “Maai mei niet”

  1. We hebben tegenwoordig een flink gazon – al flink vol met allerlei bloemetjes. We gaan niet maaien. Maai-mei-niet-actie of niet, want de beestje houden van bloemetjes. En het staat erg mooi ook. We gaan er een grote bloementuin van maken! (Met een klein gazonnetje in juni om op in het zonnetje te liggen?)
    Groet, Arthur
    en van Yuko ook

Geef een reactie